En pinne för PamPas, en vilodag för Robin

30 mars, 2015
30 mars, 2015

Nu ska man börja med en gammal ”goding”, tjatja bloggEn!

Nej jag var inte seriös med det första jag skrev, men fick upp en jätte roligt fjortisröst i huvudet när jag skrev det så var tvungen att ha den kvar.

SÅ lets get down to business, ända sen i torsdags har jag varit i Pampas med mina vänner för att fira nationaldagen. Varför jag följde med är jag osäker på men jag är glad att jag gjorde det, det var en riktigt rolig långhelg där det alltid var saker som skulle hända härnäst. Sen att man var som en gående zombie en dag när vi sov 4 timmar och gick och stod hela dagen utan ett break och sedan gå ut på Oliver’s Inn från klockan 6-11 för att fortsätta till en stor fest i ett köpcentrum till runt 2.. Det va tufft men riktigt roligt! Jag har inte riktigt gillat finländare i cirkus ett år av en viss anledning som jag skippar att nämna här, men jäklar vilket skönt folk. Finlandssvenskar, man börjar gilla deras dialekt mer och mer! Sen försökte jag få dem att lära mig mer finska vilket gick sådär, tydligen så har jag bra uttal för att vara icke-finsk så det är man ju rätt stolt över eftersom man har försökt sig på skånska, norrländska men alla säger att jag är sämst på dem x). Så ja, finlandssvenska is My Thing (en cool smiley med glasögon och den där ”oh yeeeaaah” blicken). Men folket försökte lära mig ord som dem inte gav mig en översättning på, så nu vet jag inte vad man har sagt till folk där, alla skrattade i alla fall så det gillar man! Men lite Moi, mitä kuulu, minä rakastan sinua, hyvä osv. Mycket värt att kunna.. Kommer nog lära mig mycket mer inom närmaste framtid så beware!

Hur som helst, det var min helg. Men med roliga dagar ute i det mindre barmhärtiga vädret tog ju sin tull på ens hälsa. Så nu sitter jag här, tog på mig mina teamkläder och spiderman gymtröja, redo att dra till gymmet för ett rejält armpass som skulle få mig att må lite bättre efter alla dagar utan gymmet. Meeeeen nej. Då var man tvungen att känna av lite extra innan man går och känner det där irriterande onda i halsen. Jag är inte den som skippar gymmet p.g.a. ont i halsen oftast, jag vet att det inte är värst smart men såhär har jag funkat hittills. När jag blivit sjuk (men fortfarande känner mig pigg) och jag drar och gymmar så håller sig sjukdomen i kanske 2 dagar. Sen när jag väl skippar gymmet för att jag är sjuk så blir jag alltid sjuk i minst 5-6 dagar. Så är lite rädd att det här kommer bli en sån. Feeling fine egentligen utöver det, men känns kanske lite onödigt..? Har ni något tips om hur man håller det psykologiska tillståndet uppe så feel free att skriva!

Även fast man hela tiden tror att man är jätte liten efter så många vilodagar så känner ändå kroppen rätt stabil av nån anledning. Första gången jag känt så faktiskt (Y) så i got that going for me, which is nice.

Nu är det dags för mig att dra till skolan. För de som inte vet studerar jag Life Science (molekylärbiologi typ, men på engelska). Nu har vi kursen organisk kemi vilket aa.. det är inte lätt och man har en del att ta ikapp nu efter helgen men ska inte glömma bort er så kommer tillbaka och skriver så fort jag kan 🙂

En pinne för Hemsedal, en pinne för Trysil, en pinne för Vasa, en pinne för PamPas! (officiella pampaslåten, sjukt bra ifs..)

finland-swedish

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+