Nyårsgymmare

6 januari, 2015
6 januari, 2015

Hej,

Det är tiden på året då folk som suttit på soffan hela året runt,ställer sig upp och går mot närmaste gym för att köpa ett nytt kort. För detta år är det annorlunda, nu ska dem börja på riktigt!

Så är i alla fall så som det låter i de flestas huvuden. Ingen tycker det är roligare att folk går till gymmet än vad jag gör, vill verkligen se en skillnad i hälsa hos det svenska folket. Men så som jag ser på det har dem helt fel anledning till varför dem ska börja träna. Tror dem att ett nyårslöfte är motivation nog för att börja gymma kontinuerligt? I de flesta fall är svaret på den frågan nej. Ett löfte till sig själv är det ingen som skadas utav om man inte håller det, man väljer själv om man ska följa det eller inte. Samtidigt som att början av en tid på gymmet är alltid det som är svårast, men håller man i 1-2 år så blir det lite mer en hobby. Tyvärr så är det inte tillräckligt med folk som kommer till den punkten och slutar för tidigt eftersom motivationen var ett löfte till sig själv.

Själv har jag spenderat mitt lov vid mina skolböcker.. I början av lovet lovade jag mig själv att jag skulle plugga varenda dag så jag är riktigt redo för provet sen efter lovet. Vad hände? Jo, jag själv som anser att jag har väldigt bra själv disciplin skippade rätt många dagar av studier. Hade jag istället börjat tänka på det jag kom på för några dagar sen, att jag snart troligtvis åker iväg till UmÄ och måste klara av tentan för att slippa åka tillbaka till Stockholm mitt under en skolvecka för att göra om provet. Först DÅ började jag plugga seriöst. Det är det som krävs, inget löfte till sig själv för i större delen av fallen så kommer det löftet brytas. Det man behöver är en äkta motivationssporre, någonting man bryr sig om för att vilja lyckas.

Den enda anledningen till varför jag skulle ha något emot nyårsgymmare är för att eftersom de har lite erfarenhet i gymmet så lämnar dem vikter och redskap över hela gymmet! Så tillslut får jag plocka upp efter dem (och ja, jag gillar att ha gymmet rent och snyggt så mellan mina set så tar jag undan andras grejer som de bara lämnat..).

 

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+