Trixa borta sockersuget under julen

21 december, 2014
21 december, 2014

Hej allihopa, jag är ledsen ännu en gång att det tagit såpass lång tid för mig att skriva ett nytt inlägg.

Men nu är jag tillbaka, anledningen var för att jag har extremt mycket plugg.. Senaste dagarna innan helgen har jag pluggat 5-6 timmar utöver de timmar jag satt på föreläsningar och i skolan.

Nu drar vi en snabb uppdatering på vad som hänt sen senaste 🙂 Jag har insett på mina gamla dagar att jag kommer bara gå i universitetet en gång i mitt liv, sen är det arbetsdagar resten av livet. Så jag vill njuta av studentlivet så gott som det går. Det jag har gjort är att kontaktat Umeå Universitet för att få börja studera där istället för på SU där jag pluggar nu.

Jag kommer få en utbildning som hålls på engelska vilket förbättrar mitt framtida CV, får plugga med den killen jag levererade med under hela gymnasiet som gjorde att jag fick dem betyg jag fick (rätt bra alltså). Jag får träffa människor som Inte är stockholmare och förstörda av stadens kultur (status fokus osv), gymmet är galet bra, jag får flytta hemifrån. Som ni hör är det massa bra grejer!

Sen har jag börjat bulka också vilket jag anser passar min kropp mycket bättre än va deffen gjorde, man blir lite mer rund och fyller ut kläderna på ett riktigt Oinkigt sätt (video nedan på vad jag menar med Oink) så det är sjukt kul för nu kan man börja maxa igen!

Aja nu till anledningen varför jag ens skriver det här inlägget. På juletider är det massa mat, chokladaskar, bullar, kakor och ibland kan det vara svårt att stå emot, tro mig, jag vet.

Så tänkte dela med mig lite av de tips som jag använder mig av för att hålla mig borta från sådant. Jag använder mig att olika sorters tekniker beroende på hur stort det suget är. Tänkte därför göra så att jag skriver en (1-5) på hur stort sockersuget är när jag använder mig av den metoden då 5 är inte så sötsugen och 1 är panikartat och då ni typ kolla kylskåpet 30ggr om för att för varje gång sänka din standard tills du hittar något att äta xD.

1. Det första jag alltid tänker på är att ÄT MAT, då kommer du vara så mätt att du inte orkar äta sötsaker. Men då kommer dilemmat att mat också innehåller kalorier men gör så här: Ät mindre av de snabba kolhydraterna som bröd, pasta och liknande som jag själv får ett väldans sockersug av då de påverkar ditt blodsocker och gör det ostabilt och istället ät mer proteinfylla livsmedel då det mättar mycket bättre och har relativt lite kalorier. Och kom inte och säg att det finns så lite sånt på julbordet, ni har köttbullar, korv, skinka, ägg, allt sånt gainigt!

2. Hitta något som du kan tugga på utan att det ska vara alltför onyttigt. För oftast är det så att du bara vill tugga på något för att hålla munnen underhållen. Själv använder jag mig av riskakor, tar en macka (rätt grovt bröd), nötter, bär, mörk choklad, tar en bcaa shake, dricker lite cola zero och liknande fusk. Men jag har som tur är inte så värst stort sockersug nu för tiden 🙂 (4)

3. Borsta tänderna, jag blir Sällan sugen på något alls efter att jag har borstat tänderna på kvällen, prova och se om det funkar för dig! I värsta fall funkar det inte men folk vill bo i din väldoftande mun 😉 (1-2)

4. Tugga tuggummi, för vissa fungerar det super bra, för andra har det motsatt effekt så prova det och se hur det fungerar på dig! 

5. Gör något som helt får dig att glömma sockersuget, för om ni tänker tillbaka till när ni var sockersugna, var det när ni va helt inne i ett spel/konversation/aktivitet, eller var det när ni inte hade så mycket att göra? 😉 Det var troligtvis att ni hade tråkigt. Så nu under julen finns det massvis av saker att göra kan jag lova, i köket speciellt. (2)

6. Något jag känner väldigt väl till är socker som endast är gott när man inte får äta det, innan tävlingen var jag sugen på Allt, efter så hade jag köpt massa onyttigheter, åt nästan ingenting av det.. Så låt dig själv äta lite sött, det är ju ändå jul! Men begränsa dig från det där frenetiska frossandet vi alla känner så väl till. 

Så där är 6 tips på hur ni överlever julen utan att magen slår ner saker från hyllan när ni vänder er.

Här är videon jag lovade på varför jag skriver ”Oink”, ”Oinkigt” osv.

God Jul på er alla!

 

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+