Inlagt

Inlagda körsbär med mörk rom, kanel- och vaniljstänger

Ingredienser

Allt som behövs….

1 kg körsbär
4 dl rörsocker (tidigare hette det råsocker)
2 st kanelstänger
2 st vaniljstänger
5-7 dl mörk rom, typ Havana Club
2 liter glasburk med lock, t.ex. från IKEA.

Gör så här
Ta fram en glasburk med lock.
Skölj körsbären.
Lägg i en handfull med körsbär
Häll över råsocker
Lägg i en hel kanelstång
Platta till en vaniljstång och lägg i den.
Repetera detta en gång till
Lägg i en handfull med körsbär
Häll över råsocker
Lite mer bär.
Häll över romen.

Förvara i en sval vinkällare alternativt kylen.
Klart efter 6 veckor och serveras lämpligt till vaniljglass.

Har man något att se fram emot när höstmörkret faller in…