Cheesecake

Cheesecake Brownies

Försvinnande goda!

 

Cheesecake med pepparkaka och bitar med mörk choklad (70%)

Receptet bygger på Monika Ahlbergs bok ”Monikas jul”. Hennes mått står inom parantes, då hon använder en mindre form. Jag fick anpassa receptet efter en form med avtagbara kanter och 24 cm i diameter.

Tur att det är jul en gång om året…

Ingredienser
Pepparkaksbotten
Ca. 70st pepparkakor eller 300 g (150g)
150 g smör (75 g)

Cheesecakefyllning
400 g vit choklad (250 g)
2 pkt philadelphiaost, 400 g (400 g)
2.5 dl kesella (1 dl)
2 dl strösocker (1 dl)
100 g mörk choklad (75 g)

Til servering/garnering
Lingon

Gör så här
Botten.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och mixa det med pepparkakor i en mixer.
3. Tryck ut pepparkakssmeten i en form med avtagbar kant.
4. Grädda pepparkaksbottnen i ca. 8-10 minuter.

Fyllning.
5. Smält vit choklad i ett vattenbad
6. Grovhacka mörk choklad
7. Blanda ihop philadelphiaost, kesella och strösocker.
8. Till sätt den smälta vita chokladen långsamt under ständig omrörning.
9. Blanda ner den hackade mörka chokladen.
10. Fyll upp formen och ställ din cheesecake svalt fram till servering. Du kan också frysa och ta ut den 1 timme före servering.

Vid servering
11. Garnera med lingon runt kanten och servera din goda pepparkakscheesecake.