Body Science

Nedan följer recept med någon typ av produkt från MM Sports / Body Science

Proteinbröd med lingon

En variant på det brödet jag gjorde tidigare (som finns under ”Bröd”). Fast här har jag bytt ut ca. 30% av de torra ingredienserna (havregryn + mjöl) mot Body Science Bake Protein.

Viktigt att ni använder ett protein som är anpassat för upphettning. Och då pratar jag självklart om BODY SCIENCE BAKE PROTEIN. Som är anpassat för temperaturer upp till 200 grader.

Vanligt protein denaturerar vid +70 grader, dvs börjar brytas ned till kedjor som kroppen ej kan tillgodogöra sig. Bakprotein klarar detta bättre. Men allt beror på hur hög värmen är och hur länge proteinet utsätts.

Bake Protein är ett måste i skafferiet! :)

Ingredienser:
4 dl naturell yoghurt
0.5 dl lingonsylt
0.5 dl honung
2dl havregryn
0.75 dl linfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1.5 dl krossade nötter (valnötter, solroskärnor)
3dl mjöl (ev. 1 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt)
2 dl Body Science Bake Protein

Gör så här:
Blanda allt i en bunke.
Smörj en brödform.
Grädda i ca. 35-40 min i 200 grader.
Låt svalna under en handduk

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Proteinbröd, paj och helgens händelser… | Erik Frid - 13 augusti, 2012

    […] Body Science […]