Havre goes India

27 mars, 2012
27 mars, 2012

Ok jag är lite sen men nu har jag äntligen prövat Oatlys nya havredryck Chai. Perfekt för mjölkproteinallergiker, lattemammor som ammar barn med mjölkproteinallergi, för veganer eller som variation till vanlig mjölk.

Näringsvärde per 100 g:

Energi 160 KJ/40 Kcal

Protein 1 g

Kolhydrater 7 g

-varav sockerarter 4, 5 g (0,5 g tillsatt socker och resten naturliga sockerarter från havren)

Fett 0,5 g

Jag älskar ju chailatte så jag var tvungen att testa! Själv tycker jag den smakade bäst som uppvärmd och kryddorna framträder bättre då. Jag är ju van vid en ganska kraftig och söt smak av chailatte så detta är ju kanske en aning tråkigare variant. För min del hade man kunnat göra chaismaken ännu skapare. Det funkar att dricka den kall men jag tycker det blir en lite skum eftersmak då. Den doftar riktigt ljuvligt när man värmer den så det blir lite mysfaktor hemma! Stort plus för att det inte är en massa tillsatt socker i så den funkar bra även som vardagsdryck. Dessutom är den är berikad med B12, järn, D vitamin och folsyra vilket många kvinnor kan behöva lite extra av.

Någon annan som provat denna dryck?

kommentarer, 126 Visningar

Elinor Medhammar

Posts Google+