Brödbaks-fail

8 januari, 2012
8 januari, 2012

Långhelg första arbetsveckan! Perfekt ju! Skönt att pusta ut och samla lite nya krafter, det tar energi att vara ny på jobbet. Tre riktigt bra träningspass har jag hunnit med, tors-lör, sen blev jag dålig igen :-(! Hoppas på att kunna gå ifrån jobbet imon för drop-in på vårdcentralen. Måste ta tag i denna eviga halsmandel-problematik!

Men i alla fall, i fredags gjorde jag lätt 13 chins på första försöket och det var några månader sen jag var stark nog att fixa detta, så har levt lite på den känslan i helgen! Känns som jag är på bättringsväg trots detta elände. Numera orkar jag göra saker även när jag får ont i halsen (typ gå en promenad) och måste inte ligga däckad i sängen hela dagen. Så jag är glad över mina små framsteg. 🙂

Jag måste säga att jag känner mig riktigt lycklig nu (förutom det där med halsen då!). Allt känns så mycket bättre än jag hoppats på. Måste erkänna att jag hade lite fördomar mot att flytta ner till Karlshamn, ser mig själv mer som en storstadstjej och var inställd på att jag skulle känna mig kvävd här. Nu har jag i och för sig bara bott här en vecka men det är ju hur mysigt och trevligt som helst här! Alla människor jag träffat har varit så vänliga och atomsfären känns lättsam och glad. Idag under morgonpromenaden tror jag att nio av tio människor log och hälsade på mig, hur ofta händer det! Jag är riktigt glad att jag tog steget och flyttade, känns helrätt just nu!

Jag hade ju extra tid nu så jag passade på att ha en riktig matlagningshelg. Hittade ett recept på surdegsbröd med helt vete på dietistmottagningen som vi delar ut till diabetespatienter som jag tänkte prova (känns dumt att dela ut det annars enligt mig). Så i fredags började jag med surdegen som fick stå hela natten, såg suverän ut på morgonen. Sen kommer vi till den delen som inte gick lika bra. I receptet står det klart och tydligt att man ska koka 5 dl helt vete som sen ska blandas med surdegen och resten av mjölblandningen. Till saken är att detta blir ganska mycket vete (typ en hel kastrull), så jag tänkte ”nä det måste stå fel” men sen var jag dum nog att tänka att ”står det så i receptet så ska det nog vara så”. Ehh…fail! Blev helgalet! Så jag fick blanda i ett kilo mjöl till för att det skulle bli en deg överhuvudtaget. Tror brödet hade blivit bra om man använt 5 dl KOKT vete istället! Så nu undrar jag om ingen diabetespatient bakat detta bröd eller varför ingen upptäckt felet, haha! Men jag räddade brödet som smakar helt ok. Så nu har jag 8 limpor bröd istället för fyra. Någon som är sugen?

Till detta hade jag blötlagt kikärtor som jag tänkte göra hummus av och pröva min nya fina matberedare. Sen glömde jag att köpa tahini (sesampasta) men tänkte ”det går nog bra ändå”…fail igen! Nä ska det smaka hummus så ska det vara tahini i, så jag fick snabbt springa iväg och handla. Men nu är det som det ska vara! Mumsades på bröd och hummus medan jag såg premiären av gladiatorerna. Ska följas med spänning i vår. 🙂

Då ska jag ta mig en kopp te och försöka krya på mig så jag kan bygga lite mer massa på denna arma kropp! Ha det gött!

Elinor Medhammar

Posts Google+