På allmän begäran

13 september, 2013
13 september, 2013

Fick lite påtryckningar från er läsare att det har varit sunkigt med uppdateringar… You fu*king bet att det har varigt!
Har varit så less på tillvaron det senaste! Axlarna har inte alls blivit bättre så uttrycket ”I’m back” kan man ju stoppa upp någonstans som inte ser solljus allt för ofta.
Så träningen har ju gått skit sedan efter MK Open (1:e juni). Visserligen så har det varit tre pers det senaste. 152,5 i front, 172,5 i knäböj och 130 i squatclean. Men utvecklingen har gått för sakta och det har jag garanterat mitt nuvarande jobb att tacka för. Skiftgång med dagar, eftermiddagar, nätter och helger, även då långa nätter. Totalt förödande för prestationen, återhämtningen, allmänhälsan, det sociala livet och även privatlivet.

Jag har grunnat mycket på hur min muskulära balans i kroppen är, vad jag behöver stärka upp i förhållande till vad. Och mycket riktigt så har ju hela min rygg varit den svaga länken. Totalt underdimerionerad i förhållande till framsidan. Vilket är knepigt då jag alltid försökt prioritera ryggen men det verkar som om att bröstträningen har svarat mycket mer genom åren. Det var nu för ett lite tag sedan som jag tog kontakt med Björn på Q&A för att hjälpa mig med min mobilitet och styrka inför tyngdlyftning, som de inriktar sig på, som man fick det bekräftat.
Han såg ganska så snabbt att mina svagheter är på ren svenska var, för lite kött i hela jävla ryggen! Så för att kunna få bak axlarna och in i sina normala rörelsebanor så krävs det mer massa i ryggen som automatiskt kommer att dra bak axlarna och släppa på de spända bröstmusklerna. I kombination med mycket mobiliserande och stretch.

Det där med stretch är knepigt, i tron om att jag måste töja så töjde jag enormt mycket. Hårt och ofta stretchades brösten, men smärtan kvarstod. Vid närmare eftertanke så var det bara dumt att vara så ivrig och överambitiös, det irriterade de redan inflamerade musklerna ännu mera!

Nu är det lugnare stretch fast med mer kvallité, mobiliserande med boll och rulle. Dragövningar och rump/hamstrings varannan dag och böj varannan dag. Inga metcons med vikter eller som involverar belastning i ytterlägena för axlarna. Så pull-ups, ttb, burpees, snach, svingar mm är helt uteslutet för ett tag. Kan faktiskt säga att det är obefintligt med flåsträning just nu till förmån för maximal utveckling av kvalitativ styrka och massa på rätt ställe.

Så några tävlingar blir det ej i år. Har ej satt mågot måldatum för att kunna börja köra metcons som jag vill igen. Det får komma när jag känner att rörligheten och styrkan i axlar, bröst och rygg känns ok.
Till dess så får jag uppdatera er med mina öknkngar i böjen och hur rehaben går framåt.

kommentarer, 216 Visningar

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.