Bandsåg

9 april, 2013
9 april, 2013

Vaknade igår med den där smärtan och  blodsmaken i gommen, troligtvis bara såvit med öppen mun då jag vart tjock i snoken. Drog till Fysiken Gibraltargatan (GG) för att möta upp Richard. Insläntrandes kommer Richard tokförkyld, vilket är synd men tur i oturen för annars så hade jag köttat på med honom. Vilket nu i efterhand inte hade varit så bra då jag upptäckt att det verkligen är en förkylning. Kan ju riva sitt hår och förbanna sig över varför? Men det blir inte bättre för det, livet är alldeles för kort för vara arg över det som redan skett och inte kan ändras på, blicka framåt istället.

image

Då jag blev allt tröttare och tröttare så nöjde jag mig med 3 C&J på minuten i 15 min. Har tappat tekniken i C&J under vinterns frånvaro och nu när man har nån skit i kroppen så sitter inte tajmingen alls. Men det skall vi råda bot på. Köpte ju en programering i höstas som jag han köra tre dagar på i precis tre omgångar då jag blev förkyld, förkyld och sedan en mumsig luftrörskararr.
Men nu är det dags igen, kommer dock byta ut lite o-lyftstyrka till mer teknik- och repsträning i o-lyft och slänga in lite lågreps när tekniken kommigt tillbaka.

Upplägget är tätt simpelt och på ett sätt som jag gillar. Styrka/teknik i början av passet följt av en flåsig och tung metcon och vissa dagar inslag av de största svagheterna. Var tredje dag blir det ingen metcon utan ren styrketräning för ryggen där jag är alldeles för underdimentionerad i föhpllande till framsidan. Knepigt för när jag bara styrketränade så var rygg det roligaste och prioriterade gärna bort bröstpasset, men det verkar som att bröstpasset svarade bättre?
Hur som, så total vila på söndagar, eller den dagen det blir då jag får se det som dag1, 2, 3 osv istället för måndag, tisdag osv pga skiftjobbet. Dagen innan vilodagen kommer det inte bli nån styrka utan enbart bli en fetingmetcon med mkt löpning, högreps. Troligtvis 30 min + metcons.
Känns som att detta upplägget kommer att funka för att bpde byga styrka, explosiviter, uthållighet och teknik. Blir mer optimalt om man periodiserar men det har jag inte tid med nu sen så är den här träningen roligare, och det är det som är viktigast!

image

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.