Asfalt, bark, snö, gägga och asfalt igen

23 mars, 2012
23 mars, 2012

Ja så kan man beskriva kvällens löprunda. Planen var att köra dagens WOD men när de klappar igen gymet kl 19:00 och man är hemma kl 18:00. Tidsoptimist men även en realist…. Surt för dagens WOD såg riktigt sköj ut. Den bestod av 2 x 5 set hangclean split på 90% 1RM. Sen 4 varv på tid av 6 hangclean split, 15 situps, 5 burpee pull ups, 25 MC (mauntain climbers).

Men det fick bli en lite mysig lätt löprunda för att få lite tillstymmelse till långvarig puls. Har ingen vidare löpkondition längre. För 6 år och 10 kg sedan så funkade det helt ok. Men nu brukar det vara både rygg och knän som sätter käppar ihjulet för möjligheterna att hålla kontinuitet i löpandet. Blev så satans trött när ja kom inanför dörren efter jobbet. Blev inte alls sugen på att göra något alls. La mig i sängen å kände hur ja blev allt segare å segare. Men vad tusan tänkte jag!! Vad ska jag göra hela kvällen, finns ju inte ett skit å göra endsam i Malung! Ja tar en lite promenad, det e ju uppfriskande. Ähh… Då kan ja ju lika gärna smålöpa lite och passa på när det är 8 grader gott. Så för att piggna till och få en tendens till fokus så hälde ja i mig 20 g EAA-XX och 3 krm Beta alanin. Svidade om och drog ut med mina lurar i öronen. Helt underbart att slippa ha så mkt kläder på sig, man känner sig så smidig och lätt. Adidas på fötterna, Craft wintertights som är riktigt snyggt tryckta av Body Science. Endast underställs tröja med skidjacka och löparväst, go skidmössa och arbetshandskar:) Då vart man redo!

Började så smått å lunka på för att värma knä å ländrygg. Det gick även denna gång ruggigt lätt i benen, precis som förra gången ja löpte. Måste varit en kombo av Finax müsli och Body Science EAA-XX!!!
Ökade ju mer tiden gick och det kände oförskämt lätt både i alla musklerna och i hjärta och lungor. Det är inte så dumt med en liten mängd kolhydrater ändå;) Flög fram och rundan blev bara längre och längre än planerat ju längre ja sprang. Bort mot skidstadion där man möttes av diverse snötäcken som både var som smör och när man minst anade det…. såphala! Barmark med bottenlös dy och härligt mjukt spån och bark. Ut på asfalten igen, lätt med lite motstånd men ack så stötigt. Var ute i 50 min i ett bra tempo. Riktigt svårt att uppskatta sträckan men det måste la blivigt lite under en mil?

Men så skönt det känns nu när man slevar i sig müsli med keso och EAA-XX samtidigt som Mix Megapol kör 80 och 90-tals disco. Perfekt inför morgondagens fm pass med chins och dips. Tanken är att bröta iväg några runder på 1km i rodden också, om jag känner för det, det är ju så viktigt att man verkligen känner för det annars blir det ju aldrig roligt.

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.