Offerblod i vallabod + Äggostrecept

1 februari, 2012
1 februari, 2012

En suspekt titel, jo jag vet. Men kom och tänka på den låten med svenska parodi Black Metalbandet Sportlov när jag vallade mina skidor idag. http://www.youtube.com/watch?v=2nUHptRSUQY

Ville fortsätta vila mina axlar idag då jag fått nån äveransträngning av något slag. Skadorna från hojåkandet gör sig påminda så fort man slarvat med rehabövningarna eller tränat dom för många dagar i rad. Så planen var att ta en löprunda med mina införskaffade gummibroddar. Det är nämligen bitvis blakis på löparspåren där jag brukar hålla till (för sällan).

Men det blev lite längdåkning ikväll också med Jocke och Jonte. Tillgång till vallabod är ju grovt begränsad när man bor i lght. Men fick hivat upp min ”små” (207cm långa) Peltonen på två kögsstolar, rotade fram Lottas ta-bort-nagellacks-medal för att få bort den där skettejpen som funkade för bedrövligt i måndags.

  Andreas egna vallarbod

Och, dags för att göra premiär som vallare? Men hur fanken ska det vara då? Fick iaf bort tejpen efter mkt om och men, liknade mest en seg hallongodissörja som klibbar järnet! Drog på en ”blå” valla för runt 0 grader sen ett lager ”lila” för under -2 grader. Jag vet inte om jag blev nöjd eller missnöjd då jag hade riktigt lite koll på hur det skulle vara.

Tills jag satte mig i bilen med Jocke, ”två lager bara??? jag har 8 lager på!” Jaha, ja vi får la döna så länge det går. Funkade ok ett varv, sen så vart det som bortblåst. Sen att man har en teknik som liknar kattpiss gör ju saken inte speciellt mkt lättare. Lära sig valla och sen nöta, nöta, nöta. Det ska fanken gå, men ska ta lite teknikhjälp så fort det finns möjlighet till det. Blir ju så mkt roligare när man kan åka lite mer ekonomiskt.

 

Jag låvade Tompa receptet på äggosten som Lotta gjorde häromdagen. Jag skriver av receptet direkt som hon gick efter.

4l mjölk, 10 hela ägg, 2dl grädde, 2dl filmjölk, 3dl gräddfil, socker efter tycke och smak.

Tillagning:

Slå mjölken i en lagom stor, helst tjockbottnad rostfri kastrull. Vispa lätt ihop ägg, vispgrädde, filmjölk och gräddfil. Häll allt i en kastrull och värm sakta. Rör under tiden sakta mot botten. Låt blandningen komma till sjudning. Sänk värmen efter hand. Den får INTE koka! Efter en stund kommer blandningen arr skära sig eller dela på sig. När det börjar bildas klumpar och vasslen börjar klarna är det dags att dra kastrullen åt sidan. Låt stå i 10 min. Ös upp äggostmassan i formen med en hålslev. (En speciell äggostform med mängder av små hål för avrinning av vasslen) Strö lite socker mellan varven.Ställ svalt/kylskåp över natten.

Själp därefter försiktigt upp äggosten på ett fat ocg strö över lite kanel. Serveras med drottning- eller björnbärssylt. Tidsåtgång 1 timma och ”stå över natten” ca 8 timmar.

Hoppas ni har tålamod för det blir rysligt gött. Skall avnjutas kall/sval

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.