Fördelar med Kasein

2014-05-15

kasein

Proteinpulver är utan tvekan det populäraste kosttillskottet hos tränande. När du går på diet ökar ditt proteinbehov samtidigt som ett högre proteinintag är muskelbesparande. Om du inte vill slänga i dig aminosyror eller vassleprotein varannan till var tredje timme är ett långsamt protein ett utmärkt alternativ. Ett långsamt protein, som till exempel Body Science Casein och Body Science Diet Fuel bryts ned väldigt långsamt i magsäcken och tunntarmen vilket innebär att kroppen tillförs aminosyror under 6 till 8 timmar. Denna tillströmning av amino- syror är starkt antikatabol och motverkar effektivt muskelnedbrytning. En annan stor för- del är att kaseinproteinet i dessa två produkter mättar otroligt bra – mer än dubbelt så länge i jämförelse med animaliska och vegetariska proteinprodukter. För dig som kämpar mot hungern är detta ett riktigt trumfkort! En an- nan speciell egenskap hos kaseinproteinet är att det gör pulvret krämigt och tjockt i kon- sistensen vilket erbjuder otaliga möjligheter i köket. Vad sägs om en kalorisnål proteinpud- ding eller glass som samtidigt håller dig mätt i närmare åtta timmar? Vem sa att det var job- bigt att gå på diet?

Text: Joachim Bartoll

Kommentarer

kommentarer