Bygga stora ben

5 juni, 2014
5 juni, 2014

Vad jag har förstått så har många problem med att bygga bra ben, både tjejer och killar. Själv har jag ofta fått höra kommentarer som: ”Du är ganska vältränad va, det syns på dina ben.” Och liknande kommentarer. Har alltid varit besvärad av mina stora ben, oavsett vad jag har gjort så har de inte blivit mindre(dock har jag förmodligen gjort fel). Nu ser jag dem som en gåva nästan (hihi). Bra ben är typ ett måste i byggarbranchen.

Jag har en bakgrund som bågskytte/löpare. Aldrig direkt tränat ben ordentligt förrän jag träffade min sambo Martin, så jag antar att mina stora ben har lite med genetik att göraocksp. Men jag ska dela med mig av tidigare upplägg och hur jag har tänkt. Ni kan säkert snappa upp nåt av det!

Jag började köra ben seriöst för ca 2 år sen. Körde mycket knäböj, hacksquat, leg extention och leg curl. Även de omtalade gynstolarna. Alltid till muskel faliure och försökte variera träningen med olika antal reps, set och ordningsföljd 🙂 2 gånger i veckan körde jag ben i ca 6 månader (Inte undra på att de växte som ogräs..) Sen har jag dragit ner på benträningen till en gång i veckan, kör mina intervaller eller spinning 2 gånger i veckan. Spinning är någonting som också har påverkat min benväxt otroligt mycket, jag började som instruktör på Hässlö Care i Västerås 2012 och har sen dess kört minst 1-2 spinningpass i veckan. Tro mig, mina pass är inte att leka med. Både backar och intervaller och backintervaller, det är sjukt jobbigt för benen! Så som ni ser har jag jobbat mycket med mina ben och under en lång period! Det ska bli intressant att se dem i tävlingsform.

 

Tips!
1. Krångla inte till det. Basövningar is the key!
2. Börja med spinnning! Bra för benen och konditionen.
3. Ät mycket mat i samband med benträning(ät bra kost över lag)
4. Vila efter bendagar. Det är en stor muskelgrupp som tål mycket stryk men som också behöver ordentlig vila.
5. Här passar mitt citat grymt bra in ”your mind will quit a thousand times before your body will.Never stop!” Benträning ska vara jobbig(all träning ska vara jobbig) och du ska vara sjukt trött efteråt, tänk på det där citatet när du känner att benen inte orkar mer. Just do it! ;D

 

Detta var lite tips som iaf har funkat för mig, prova och se vad som funkar för just din kropp 🙂
Använd fantasin och kör så det ryker!

ben

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)