Proteinpulver!

1 juni, 2014
1 juni, 2014

Tänkte berätta om proteinpulver, vilken effekt det förväntas ha och när man kan använda det. Jag berättar utifrån min erfarenhet och hur jag använder det. Jag säger inte att mina sätt är de enda rätta, men jag tycker de är bra. Alla är olika och fungerar olika och jag tar gärna emot tips och åsikter på detta!

Tänk på att proteinpulver och proteinbars endast ska fungera som ett KOMPLEMENT. Du ska alltså inte äta bara pulver eller bara bars, kött bygger kött(muskler). Bra kost och bra motion är nyckeln 🙂 Med det sagt! Nu kör vi lite protein 🙂

Det finns två olika typer av protein som jag använder, snabbt och långsamt protein. Whey 100 är ett exempel på snabbt protein som bör intas högst 30 minuter efter att du har tränat styrka. Efter cardio brukar jag bara äta ett mål med både kolhydrater och protein istället för att ta proteinpulvret. Just efter styrka är det viktigt att musklerna får näring att jobba med eftersom vi bryter ner dem. Whey 100 innehåller lite mer kolhydrater och fett än Diet Fuel och Whey Delite. Det innehåller dessutom alla aminosyror som dina muskler behöver. Skriver mer om aminosyror längre ner i inlägget.
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Vassleprotein-Whey/Body-Science-Whey-100-1kg.html
Vill du däremot skippa alla kolhydrater och minska fettet ännu mer kan du prova Diet Fuel. Det är ett blandprotein med både långsamma och snabba kolhydrater för dig på diet eller som vill gå ner i vikt. Diet Fuel har väldigt lågt innehåll av laktos samt fett och kolhydrater.Detta kan du ta efter träning eller kanske som sista mål eftersom det innehåller både snabba och långsamma proteiner.  http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Viktnedgang/Maltidsersattning/Body-Science-Diet-Fuel-1kg.html
Body Science Diet Fuel 1kgWhey Delite är ett av MM Sports senaste proteinpulver. Konsistensen är mycket krämigare än Diet Fuel och Whey 100 och det innehåller nästan inget laktos och mycket lite fett och kolhydrater. Detta brukar jag ha i gröten på morgonen för att få i mig snabba proteiner, Whey Delite är alltså proteiner som tar sig ut snabbt i musklerna.
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Vassleprotein-Whey/Body-Science-Whey-Delite.html
Casein är ett långsamt protein som jag brukar ta till kvällen/natten när jag ska sova eftersom det fördelar sig långsamt i musklerna och förhindrar muskelnedbrytning. Jag brukar antingen tillsätta lite vatten till en skopa casein och röra det tills konsistensen blir krämig, eller tillsätta mycket vatten så att proteinet går att dricka ur shaker. Double rich chocolate är att rekommendera! Smakar chokladpudding 🙂
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Casein.html
Om du har svårt att gå upp i vikt eller känner att din återhämtning är lite sisådär kan du prova en Gainer. Jag har aldrig använt mig av gainers, men de innehåller snabba kolhydrater(vilket jag väljer att få i mig genom en banan efter passet istället) och laktosfritt protein som går ut snabbt i musklerna. Funkar jättebra efter ett riktigt tungt träningspass.
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Gainer/Body-Science-Gainer.html
Body Science Gainer

 

Aminosyror!
Jag är helt enkelt kär i aminosyror. Det är godare och nyttigare än saft och du kan dricka nästan hur mycket du vill, speciellt under diet. Aminosyror är musklernas byggstenar och genom BCAA tillför du proteiner och energi till musklerna DIREKT. Perfekt under träningspassen.

XLNT är en ny produkt på MM Sports. Jag var lite skeptisk i början men när jag fick smaka på Sparkling Lemon fastnade jag. God smak, somrig och ger EXTREMT bra kontakt och tryck i musklerna under träningspasset. Energin håller längre och man kan pusha sig det där lilla extra. Detta använder jag både vid cardio och styrketräning, det kan ju inte skada.
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/BCAA/XLNT-Sports-BCAA.html

BCAA XX består av 97% aminosyror och är ganska lik XLNT men jag upplever inte samma tryck och kontakt under träningspassen med BCAA XX. Därför har jag valt att använda BCAA XX till lunchen eller frukosten innan träning. BCAA XX har även lite andra smaker än de som finns i XLNT.
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/BCAA/Body-Science-BCAA-XX.html

EAA XX 97-98% essensiella aminosyror(fria aminosyror som motverkar muskelnedbrytning). Jag använder EAA när som helst under dagen! Samma princip som BCAA bara det att EAA innehåller ALLA aminosyror som är livsnödvändiga för kroppens muskler. Jag upplever inte samma tryck och energi under träningspassen med EAA som med XLNT/BCAA, därför varierar jag mellan BCAA och EAA till maten under hela dagen. (Det beror helt enkelt lite på vilken burk som ligger i väskan… hihi)
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/EAA/Body-Science-EAA-XX-97-98.html

Så, hoppas det har gett er en liten inblick i PROTEINDJUNGELN! Ge mig gärna feedback/kritik/åsikter genom att kommentera eller kontakta mig via facebook(Annapanna Torseld) eller Instagran(fitnesspanna),

Kommentarer

kommentarer

annatorseld

Posts Facebook Google+

Jag är en sprallig tjej född 90 med mål att tävla inom bodyfitness 2014. Jobbar för tillfället inom vården och är snart Diplomerad Massör. Intresset för träning väcktes när jag började med bågskytte som tonåring och insåg att både styrketräning och konditionsträning gynnade skyttet. Med några SM guld, NM-guld med mera i ryggsäcken har jag nu lagt pilbågen på hyllan och satsar 110% på bodyfitness! Följ min resa mot scenen, jag delar med mig av kost, träning och lite till :)